Vår första dressyrträning

Det gick hur bra som helst!! Jag har varit lite nervös för hon jag rider för är verkligen ärlig och benhård. Hon säger verkligen vad hon tycker och då finns det fan ingen nåd. men jaja.
Hon vet sen innan vem Karl är, så när jag sa att det var han så blev hon nog lite chockad, och helt lyrisk också för den delen. haha ;)
Började med att trava honom längs fyrkantspåret på långa tyglar och han skulle inte springa iväg, vilket han inte heller gjorde.
Sen så skulle jag ha honom inåtställd, eftersom han alltid vill gå utåtställd.
Det gick lite sådär eftersom att om jag tar i innertygeln så går ju han innåt. Men för att ha honom ute så skulle jag leda ut honom med ytttertygeln och fick absoluut inte använda benen, Vilket jag inte fick göra alls på hela passet.
Efter ett tag gick vi in på en volt och skulle ha honom inåtställd. det gick braa och han var superduktig.
Gjorde även  massa tempoväxlingar och att jag skullle kunna korta traven, ge han eftergift och sen skulle han hålla samma tempo, vilket han också gjorde!!
Har på film när hon bara skriker hur bra han är och säger "alltså du kommer få en så jävla fin häst!!" ja.. kan man annat än le och vara superstolt? njae, tror faktist inte det ;)
Har film, med det är 7min dåligt filmat och jag har inget redigeringsprogram.. :s

1 Maj

Här får ni några bilder fån dagens ridpass. Såklart skulle dom harva banan när jag red så han var jättespänd.
Det blev någon galopp åt varje håll också. Idag gick höger bättre än vänster. Och vi kunde tom galoppera ett helt varv + på en volt innan han bröt av.! Duktig häst :)

RSS 2.0