Löshoppning

På Söndag ska vi iväg ett gäng till ridhuset och löshoppa hästarna.
Fyy vad roligt det ska bli! Dock lär ju min dundra in i hindrena som en jävla pappskalle. Han har ju aldrig varit i ett ridhus så det kan ju bli väldigt spännande!


lånad bild

31 mars

ååh vad min älskling var bra idag! Även fast han hade jättemycket överskottsenergi och var superpigg så är jag riktigt nöjd över honom! Började jogga fram honom i ett ganska rakst tempo. Sen började jag med lite tempoväxlingar i trav där han verkligen var framme för skänkeln och tillbaka så som jag ville. Han blev rätt stark men det ordnade upp sig. Sen tänkte jag att jag skulle prova ta en galopp på ett ställe där det sluttade lite uppåt och var rätt långt. Överdrev galoppskänkeln och "gaaalopp" och han fattar galopp direkt!! Huur duktig som helst var han. Men sen var det ju lite värre med att få stopp på honom, men helt klart nöjd!
Sen travade vi två varv runt ovalbanan, tempoväxlingar, halt-skritt-halt-rygga-trav-skritt osvosv och han var fin. Fast stark!

Sen satt jag på en gammal lurvig islänning i stallet som inte har blivit riden på på 2år. Ägaren vill att jag ska börja rida honom lite granna då hon själv inte gör det. Hon vill, men är rädd. Men de ska nog bli bra..;)


Nyskodd!

Idag var äntligen hovslagaren här och slog på ridskor på min pluppas! Tog utan sulor också.. Han lär ju halka lika mycket som innan med vad gör det om hundra år? ;)
Wiho, är så glad. Så imorgon ska vi ut på långtur!


Skol-stallet

Tjohoo. Kom precis hem från skolan. Eller ja, skolstallet. "hoppning" var det som stod på schematoch jag fick en häst som jag inte har ridit lektion på förut. Endast en gång ut i skogen. I början gick det jättebra men på slutet blev jag lite för trött när vi skulle göra en bana av alltihopa med relaterade avstånd. Blää, men gav inte upp och när jag fick till det så blev jag nöjd tjej.
Ska hoppa nästa vecka också och hoppas jag får samma häst så jag får jobba vidare från dagens.

Sen hade vi dekorativ hästvård och bandagering. Har konstaterat att jag måste träna väldigt mycket på att knoppa! Dom blir som små uppåtsprättande mjuka köttbullar!

hahah fy vad duktig jag är på paint.. ;)

Bildeeer









Såklart hittar jag inte sladden till filmkameran... Men slänger in filmen om sladden skulle ta och dyka upp..

28 Mars

Tömkörde lite idag igen och det gick braa. Mamma tog lite kort och filmade även en liten snutt innan filmkameran dog. Så tänkte bjuda på lite bilder + film när jag har fixat klart det.

Ni får en teaser sålänge ;)


Dag 8

- Får ni imorgon! Eftersom kameran är i stallet så har jag ingen bild = tråkigt.
Så det får vänta!


Gammal bild på mig - Maracas & Isabelle - Mashing

Tömkörning

Woho, hade med mig kameran till stallet och tog lite kort. Men... Glömde den där. Så ni får bilderna imorgon istället!

Red Gustav en sväng idag. Ett 7årigt halvblod.
Det gick bra, förutom att han var superrädd för allting också började det stormsnöa så det blev inte en så lång tur. Men de gick ju fint det med!

När jag var klar med han tog jag in Karl och pysslade om honom. Också hade jag med mig en banan för att se om han tyckte om det. Men nä, det var ingen hitt. Såfort han fick banan på läpparna så började han smaska och tungan for åt alla håll. Haha stackarn!
Så jag gick ut och gav Hazel och Lena den stackars bananen, för dom tyckte iallafall att det var gott!
Iallafall, sen så har det ju snöat och varit varmgrader så att rida fanns inte med på kartan idag. Men däremot så fick jag för mig att jag skulle prova att tömköra honom. Och det gick jättebra! Han var superduktig verkligen.
Han kunde tillochmed trava lite lugnt, övergångarna satt som en smäck och halterna likaså.
Han förvånar bara mer och mer!




Earth hour

Idag har jag inte varit så duktig på att uppdatera. Har inte kommit på nått roligt att skriva om. Sorgligt nog.. ;)
Men imorgon tänkte jag ta med mig kameran till stallet så ni får lite nya bilder. So loong!


Släckte ni förresten nu när det var earth hour?
Det gjorde vi, och tände massa ljus. MYS!

Duktig häst!

Fick bli ett pass på planen idag med då han inte halkade nånting igår när jag red. Idag blev det dock med sadel på. I början kändes han lite sådär, gjorde mycket övergångar och flyttade honom för skänkeln osv.
Sen mot slutet så gick han klockrent i vänster varv!
Han gick att ställa och böja innåt hur jag ville och ändå vara kvar ute på spåret. Och när jag skulle trava av honom så sänkte han sig och blev jättelåg och bara lunkade på. Jag blev helt chockad! För i början av passet så for han iväg såfort jag lättade lite på tygeln, men så gick han så pass bra på slutet.
I höger varv gick det dock lite knackigare men helt OK på slutet.
Misstänker att han är lite stelare åt höger så efter jag hade ridit så blev det stretching.
Men jag är såå nöjd över honom idag!


Dag 7 - Min favoritgrej i stallet

Eh, jag har faktist ingen aning. Är väl inte nån typsik grej. Tycker det är gött att vi har ridplan och hinder och sånt.
Men storfavoriten är nog Karl ;) haha.


Ridning

När jag hade fixat klart allt i stallet idag så ställde jag upp Karl på gången och borstade och pysslade på. Och då kunde jag inte motstå att slänga på tränset och ut och se om det gick att rida på planen. Det kändes inte så halt så det borde gå tänkte jag. Och det gjorde det! Så jag skrittade runt och gjorde lite skänkelvikningar, halter och lite små övergångar till trav. Och i traven så kunde han hålla sig lugn och ta ut stegen istället för att spänna sig att ta korta steg. Han var SUPER duktig verkligen! Jättepositiv hela tiden och var inte så slängig med huvudet som han kan vara. Så jag är mycket nöjd!


25 Mars

Nu ska jag käka nånting och sen fara iväg till stallet. Är ridsugen som en tok men jag får vänta några dagar till.
Och stormar gör det som faasen också. Så rätt snygg timing med skor/sjuk/väder.. haha ;)

Ni får en sommarbild sålänge!

Dag 6 - Det här äter min häst varje dag

Har skrivit det tidigare i bloggen men gör väl det en gång till då. För lite ändringar är det faktist.

Morgon: 0.5kg Edel häst + en näve krafft Grund.
Middag: 0.5kg Edel häst + en näve krafft Grund + 1dl B-vitamin + 1(vet inte riktigt hur mycket det är i skopan) magnesium + en morot + ca 1kg hö.
Kväll: 0.5kg Edel häst + en näve krafft Grund + en morot + ca 1kg hö.

Sen så äter han hösilage hela dagarna då dom har det ute i hagen.
Har jag nämnt att Karl har lite udda ätsätt? ;)



Sadel

Jag är i ett stort behov av en ny hoppsadel. Har ju en dressyrsadel men den är ju inte så nice att rida ut med varje dag. Dock vill inte mamma lägga för mycket pengar på en så vi får köpa en CH sadel tills att jag fixar ett jobb.

Blir nog den här. En CH Trevor Flatback
Någon som har den här/har ridit i den som vet hur den är?


Plugghäst

pfft, inte riktigt vaaa?
Näe men fy vad jag känner mig duktig. Har skrivit lite på två inlämningsuppgifter som skulle vara inne V.6! Det tar sig!
Dock får jag ta och skärpa till mig med inlämningsuppgifter och allt vad det är. Och speciellt i hästämnena som ju faktist är anledningen till varför jag går på den skolan jag går på.
Till er som inte vet så går jag på ett Naturbruksgymnasium med inrikting häst där vi läser dom flesta hästämnena som går att läsa typ..
Så nu har jag skrivit klart en grej, det var en filmrecension på filmen Seabiscuit, som förövrigt är en superbra film. Har ni inte sett den, se den! Och nu eftersom den är 6 veckor sen kan jag bara få G på den. Ja vad bra Emma! ett ämne som du siktar på ett högt betyg i..
gaah jag blir så sur på mig själv som bara skjuter fram och skjuter fram allting.
Men så har jag alltid varit men nu får jag faktist ta och skärpa till mig..
Så med det sagt gott folk, nu går jag och nannar kudden!
Godnatt


Hmm?

Lite oense om vart vi ska?..



Tävling


You are my king




Dag 5

Det här finns i min ryktlåda

Tänkte att det skulle vara en bild till här men jag orkade inte släpa med mig kameran till stallet idag. Men kanske fyller på med bilden nån annan dag. Tog användning av mina painskills istället!

Har iallafall ingen ryktlåda utan en tygpåse. I den finns det alla borstar, hovkrats och salva som är kvar sen han hade mugg. Fast det har han inte längre som tur är. *peppar peppar ta i trä*


24 Mars

Hemma från skolan idag med. Dock onödigt då jag är typ frisk nu. Men mamma är inte hemma så jag kunde lika gärna stanna hemma idag också.. haha.

Ska ta och promenera (!!!) bort till stallet nu, ska mocka åt Jonsson idag igen, och sen ska jag kanske ge mig ut på en liten skrittur i stormen, eller så provar jag att longera lite. Det kan sluta hur som helst! men jaja, nu ska jag ta och sätta fart så det blir något gjort.
För när jag kommer hem väntar plugg.. Fast känner jag mig själv rätt så blir det inge av med det. Brukar oftast bli så!


drömmen...

23 Mars

Efter jag hade mockat och fixat stack jag och Karl ut på en barbackasväng. Eftersom asfaltvägarna är tinade nu så går det ju att rida på dem. Så vi får skritta efter vägar 1vecka till.
Dock höll dom på med nånting efter vägen idag, en stor fet lastbil, 2 små, en vanlig bil, en skottmaskin och en skoter stod längs vägen.
Jamen tjena tänkte jag, lika bra att vända. Slutade med att alla fick flytta på sig och stänga av alla motorljud medans jag fick leda en trippande och frustande arab-aktig häst förbi dom.
Sen skulle jag upp också.. haha ja det gick ju som det gick men upp kom jag och vi kunde fortsätta våran lilla tur. Dock fick jag ta en annan väg hem för jag tänkte minsann inte gå samma väg tillbaka!


Förändring

Kände att jag ville förnya headern med lite nyare bilder. Så jag tog saken i egna händer och tillslut fick jag det någorlunda som jag ville. Blev några olika innan jag tillslut bestämde mig vilken jag skulle ha. Sen när den väl skulle in på bloggen så, eh ja. Först vart den superliten och sen superstor och jag förstorade och förminskade bilden och höll på i en evighet innan jag förstod vart man gatt ändra.
Skamdensomgersig ;)


FÖRE


EFTER



EDIT:

En halvtimme senare...




Dag 4

Hur mitt hästintresse började

Jag har faktist ingen aning. Tror jag hade det i blodet. Några dåvarande kompisar hade hästar (när jag gick i typ 1an-2-an) och jag ville så gärna vara nära hästar och rida men jag var så fruktansvärt rädd och osäker. Men när jag väl kom över den tröskeln så gick allting jättesnabbt och allt har bara rullat på.

Ja, det var också en lite svår grej att svara på då jag inte riktigt vet vart hästintresset kom. Men på nått sätt gjorde det det ;)


Jacson väst

Har en supersnygg väst hemma som bara ligger för den passar inte. Tänkte kolla här ifall det är nån som är intresserad?

Den är helt ny i strl XS.


SÅLD



(lånad bild)

Frisering

Eftersom Karl är kallblod så har han mycket päls.. Dock har jag klippt rejält på benen, svansen, öronen och under ganasherna typ. Så han iaf ser lite snyggare och smäckrare ut.

Gjorde en lite kass bild där ni ser benen + svansen. Har dock klippt mer på benen nu men hade ingen bra bild så den här får duga :)


22 Mars

Har varit och fixat stallet nu och även provat grimman. Den var på snudd för liten men det funkar.


Dag 3

Min största rädsla

Jag vet inte riktigt hur jag ska tolka frågan. Om det är nått jag är rädd för inom hästsporten eller i övrigt?
Men med hästarna så beror det på från häst till häst. Sitter jag på en viss som hoppar och stegrar och ja ni vet, kan jag bli rädd, än emot om jag hade suttit på en annan. Det är så olika.. Men överlag är jag inte rädd längre gentemot vad jag var förut. det var en häst som jag red, Bakelsen, en liten b-ponny som fick mig att sluta vara rädd för han jävlades i princip varje dag. Så det blev som vardagsmat.
Sen är man såklart rädd att det ska hända hästen nått. Men tur jag har köpt en riktig en häst och inte nån liten ädel fjant som går av ;) haha nä skämt åsido.. Men ja, vet inte riktigt.

Sen är jag rädd för höga höjder, fast jag älskar att flyga flygplan, förstår dock inte hur det går ihop men på nått sätt gör det det ;)


Appropå Bakelsen, han hade en förkärlek till att sitta i snödrivor ;)
Bilden är från 2008

Ny grimma

Mamma kom hem med grimman nyss, den hade visst legat i brevlådan hela dagen. Den var superfin och lädret var supermjukt!
Och helt ny, Tänk vad bra saker man kan få för en hundring ;)





Regn!?

Hemma från skolan idag för jag har ju som sagt gått och blivit sjuk.. Och det spöregnar ute! Jag är lite orolig för min knubbis, hoppas inte han sätter fart i hagen för då kommer det nog inte sluta lyckligt..

Har lyckas köpa lite saker på hästnet också, en lädergrimma med vita sömmer och ett par skydd.
Och ett schabrak från Karin Warnmark blir nog mitt också.


Dag 2

Min första häst.

Hm, svårt blev det nu. Karl är ju min första häst som jag äger. Men innan jag köpte honom så hade jag en C-ponny på foder. Så kan ta lite om c-ponnyn.

Han hette Mago, kallades för Greger. Jag hade honom i ungefär 10 månader. Tanken var först att jag skulle köpa honom, men trot eller ej så växte lilla jag rätt mycket under tiden jag hade honom, så jag kände att jag växte ur honom och jag har ju trots allt inte så lång tid kvar på ponny.
Han var en vääldigt pigg ponny med mycket egen vilja. Springa fortfort var det enda som fanns i hans skalle och han var rätt stressad av sig. Han kunde tillexempel inte stå inne själv för då blev det ett jäkla ståhej! Men han var väldigt speciell. Gjorde aldrig nått dumt, väldigt genomsnäll. Bockade aldrig eller något sånt så man kunde verkligen vara trygg på honom även fast han satte fart ofta.. ;)
Vi tränade och tävlade lite smått i hoppning. Vi var mycket på marken för att han skulle bli lugnare och tryggare i sig själv. Var ofta ute på långa skritturer så han skulle slappna av. Och allt det lugna gav bra resultat. För han blev en helt annan ponny på slutet än när han kom till mig. Så det var väldigt tungt för mig när han åkte. För det kändes som att jag hade lagt ner så mycket tid på honom till ingen nytta. Eller jo, för hans skull, men ja, ni förstår hur jag menar..

Men nu är han såld till Örnsköldsvik till en tjej som heter Wilma och där har han det kanon :)



1 Månad

Insåg just att Karl har varit min i 1 månad idag! Shit vad fort den här månaden har gått!



Puss på dig min prinsas!

Dag 1

Presentera dig och din häst.

Eh ja det här är väl inte riktigt min grej men.
Heter iallafall Emma Persson och bor alldeles för långt upp i detta avlånga land. Närmare sagt i Östersund bland alla renar och dyl.. ;) Blir 17år iår. Bor i ett litet radhus med rosa garagedörrar. (mycket viktig information!).
Går första året på ett Naturbruksgymnasium med inriktning häst. Har världens bästa och roligaste klass!
Började rida när... alltså jag har faktist ingen aning när jag började rida.. Tjejen med kollen här då ;)
Näe men när jag var liten ville jag alltid rida och tjatade och tjatade på mamma och tillslut fick jag börja på ridskola. Fast där red jag bara typ 2-3år för jag lärde mig allt rätt fort.
Och efter en lång resa så är jag nu här med min knubbis Kaarl!

Karl är en Kallblodstravare född -04. Jag har ridit han i typ 1-2år. Började rida honom för dom som ägde honom ville ha hjälp, det är alltså Jonssons, dom jag rider åt och hjälper fortfarande.
Sen i vinter så kom vi fram till att jag skulle ta montélicens på honom och börja tävla om det gick bra, då han inte riktigt ville framför vagn. Men märkte rätt fort att trav överhuvud taget inte var hans grej då han blev alldeles för stressad när det var så många hästar runt omkring honom så han bara galopperade.
Men under dom många veckorna som licensen tog så kom vi allt närmre varandra och en dag fick jag ett sms om att dom inte skulle ha kvar honbom och ville att jag skulle köpa honom. Jag var lite kluven för han var inte riktigt vad jag ville ha för häst. Men tur för honom att han är som han är och jag inte kan vara utan den krabaten!
Så efter många om och men så är han nu min! Världens bästa Karl!
Och nu har vi börjat omskolningen till ridhäst. Och han är superpositiv till arbete och tycker allt är superkul!





Försöka går ju alltid..

Tänkte göra en sån här, så det åtminstonde blir lite uppdatering nu när det inte blir så mycket ridning. Om jag kommer komma ihåg att göra det var väl en annan femma ;)

Dag 1 - Presentera dig och din häst
Dag 2 – Min första häst
Dag 3 – Min största rädsla
Dag 4 - Hur mitt hästintresse började
Dag 5 – Det här finns i min ryktlåda
Dag 6 - Det här äter min häst varje dag
Dag 7 - Min favoritgrej i stallet
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 – Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 – En nytagen bild och 5 punkter som beskriver din häst
Dag 14 – Varför ridning får mig att må bra
Dag 15 – Något du och din häst är stolta över att ha gjort!

Beslutsångest, IGEN!

Tänkte ju beställa lite från hööks. Hittade detta settet men kan inte bestämma mig vilken jag ska ta?

HELP ME!

Beige?


Eller svart?..

Emammayo!

Men hallådär. Uppdateringen är ju inte direkt på topp. Men jag kan skylla på att jag har gått och blivit sjuk och att jag inte kan rida förrens om en vecka då Karl får nya skor. Nu när det har snöat och är nollgradigt är det ju bara att hälsa hem om vi skulle bege oss ut på en tur! Så jag tror att vi skippar det. Så han får en veckas vila lillknubben och jag får ta och bli tiptop innan vi kör igång på riktigt!

Var på bio i förrgår och såg Hur många lingor finns det i världen. Den var jättebra så om ni inte har sett den. SE DEN!



16 Mars

Sista dagen jag var hästvakt idag! WOHO säger jag bara! ;)
Efter att jag hade fixat allting så tog jag och red lite på planen med hackamore. Gick rätt bra, Fast han var ruskigt pigg och hade svårt att slappna av, han blev bara springig och jobbig så arbetade mest i skritt med skänkelvikningar och mycket halter osvosv.

Medans jag red fick mamma mocka hagen. Haha bra att jag kan sätta henne i arbete! Fast faktist så gjorde hon det själv idag. Hon börjar faktist tycka det är kul att vara i stallet och göra stallsysslorna, inte att ta hand om hästar dock. Hon brukar våga leda Karl till och från hagen och har tom täckat på han nån enstaka gång. Men thats it!


Hoppsan Kerstin

Uppdateringen flög nånstans och jag kunde inte hitta igen den ;) höhöhö!
Nädå man jag har inte varit hemma så mycket dom senaste två dagarna så har inte hunnit uppdatera. Karl fick vila igår iallafall.
Och nu måste jag tokspringa till bussen!! HÖRES när jag kommer hem ;)

13 Mars

Idag blev det bara en liten barbacka-skrittur. + grader plus hans skor = styltor = brytna ben!
Men hovslagaren kommer nog i veckan så äntligen kan jag börja rida riktigt.

Hade även den sista fodringen nu innan Jonsson kommer hem och det känns hur skönt som helst! Har dock några dagar kvar att ta hand om hästarna men det ska jag nog orka. Tänkt vad skönt det kommer bli sen när jag bara har en häst att ta hand om och inte 6st. ;)


Gårdagens ridning

Igår blev det lite bommar och skutt, Och både jag och Karl tyckte det var superkul! Hade först tre bommar och sen ett litet sockerbitshinder. Först tyckte han att bommarna var jätteläskiga men efter lite övertalning gick det faktist att gå över dom.H an sprang på sidan om två gånger men det gör inte så mycket, tyckte han skötte sig resten av tiden jättebra.







Nu ska jag åka och fodra morgon. Tjingeling!

12 Mars

Hade morgonfodringen imorse och det gick relativt snabbt eftersom mamma hjälpte till. (Så gott hon kunde, livrädd) ;) Mockade och fixade allting så det bara var att åka dit och rida + ta in dom sen.

Santos, min systers hund fick vara hos oss över natten så han fick följa med till stallet. Vilket han tyckte var superkul och ville helst av allt bara busa med hästarna.



Han håller minsann koll på hästarna så dom inte gör nått som dom inte får göra ;)

Beslutsångest

Tänkte beställa lite saker från Horze nu när det är fraktfritt och allt. Tänkte köpa ett schabrak med broderi. Men kan inte bestämma mig vilket av dom jag ska ta och isf vilken färg broderiet ska vara.. hmm.

Ifall jag tar det här, så kanske vitt eller svart broderi?


Och tar jag det hära, så kanske jag kan chansa på att brunfärgen som man kan välja till broderiet är i ungefär samma färg som kanten, eller om jag tar vitt?

Vad tycker ni?

11 Mars

Hittade varken skor eller täcken idag. Däremot fick en kofta smita med mig hem från Lindex.
Och ingen körning blev det heller för vägen som vi tänkte köra på var inte plogad? BRA där!

Kom till stallet tillslut iallafall och då hade Ottilia mockat. Härligare! Så jag behövde bara fixa maten, ta in alla hästar och slutligen rida. Red Gustav med två stycken andra i stallet och vi red bara lite lugnt. Han var skapligt överladdad och jag var lite rädd att jag skulle hamna i backen men det gick bra.

Karl red jag på planen. Han var superfin delvis. I skritten är han som vanligt superfin och lyssnar faktist för sidförande. Men han vill bara gå utåtställd hela tiden,  han tar inte innerskänkeln om man går på en volt. Så det blir inte direkt "runda hörn" utan mer hackigt.. Jaja.

Ska kolla på teve nu sen ska jag sova för imorgon är det upp och släppa ut hästarna tidigt tidigt och imorgon tänkte jag faktist ta fram lite bommar på planen så ska försöka få med mamma som fotograf!



Ett sånt här täcke skulle jag vilja ha. Men jag tror inte min häst vill det...


Luddigt inlägg..

Tjingelong! Nu ska jag åka iväg och köpa lite skor till mig och sedan kolla på täcken till knubbis på granngården!
Och efter det ska jag köra lite bil.. Jag är rädd.. Mamma är rädd.. Bilen är rädd.. Tror nog alla är rädd när jag ska köra. Fast det behöver man egentligen inte vara. För grejen är att jag inte kommer nånstans.. Får bara kärringstopp innan jag har kommit en meter!
Traktor har jag faktist börjat fått in knixet hur jag ska göra med. Så jag kan faktist växla en traktor!
Men bilar är svårare..
Jaja, iallafall. Efter det blir det raka vägen till stallet där jag ska mocka och fixa allt åt 6 hästar (somvanligt), sen rida två/tre och sen ta in alla kräken!
Tar med mig kameran till stallet så kanske det blir någon snygg bild som jag kan bjuda på senare.

Hörshej!


10 Mars

Kom till stallet lagomt till att hovis var klar. Snygg timing av mig!
Mockade klart det sista och sen tog jag in skrutten och stack ut en sväng. Hade som sagt galopp på schemat idag men det sket sig ju för han halkade ju sönder som fasen.. Har jag nämnt att jag vill fa nya dojer på han? ;)
Red iallafall upp till ovalbanan och red typ 8 varv i skritt och trav. Gjorde tempoväxlingar och mycket övergångar som vanligt. Han var delvid superfin ponken min. I skritten är han lugn och avslappnad och hur bra som helst men så fort vi börjar trava blir han stressad och spänd. Men det kommer väl från travet och lär nog sitta kvar i skallen på han ett bra tag till. Men det är det som vi ska få bort. Förhoppningsvis ;)

När jag red förbi en gård så var det en jättesöt gubbe, han som bodde där antar jag som stannade och pratade.
Var nått i stil med:
Han: "Du har minsann en riktig en häst du!"
Jag: "Joodu!"
Han: "En nordsvensk va?"
Jag: "Jajemen!"
Han: "jaa, och skydd har du på benen också!"
Jag: "ja det är väl lika bra att ta det säkra före det osäkra".

haha sen pratade vi lite till och jag drog nått snyggt skämt så han skratta och sen red jag vidare.
Men jag kan verkligen hålla med han om att jag har en riktig häst. Inge jävla mes här inte! Ska det va så ska det. ;)

Hovslagaren

Hade morgonfodringen imorse också kom hovslagaren vid 8 och skulle sko alla Jonssons hästar + Håkan.
Började med småttingarna som jag fick stå och hålla i och stå och reta lite. Gick rätt smidigt, var bara lite motstånd här och var men annars så.
Han håller fortfarande på med förhoppningsvis dom 2 sista hästarna nu. Han sa att han skulle vara klar vid ca 1 så får åka iväg då igen och då ska jag även passa på att ta en ridtur på älskade Karl. Blir nog ut och träna galopp idag när det är såpass bra väder.  Inge blåst, 5- och sol.
Det blir nog bra det!


8 Mars

Red ut en sväng i skogen idag med pelhamet. Tänkte att jag skulle galoppa lite men det sket sig. Travade mycket  och gjorde tempoväxlingar och avsaktningar osv istället och han var huur fin som helst. Min prins <3
Vill dock att hovslagaren ska komma och byta skor på han eftersom nu när det är plusgrader så fastnar ju varenda liten tösnöfläck och all is på det är ju inte så jäkla lyckat. Kan ju inte rida ordentligt. Menmen..

Det här fick bli ett bildlöst inlägg för jag orkar inte he på externminnet ;)




7 Mars

Hade morgonfodringen i stallet idag. Jag och några till sov hos Matilda natten som var så det var bara att kliva upp i morse så fick mamma komma och hämta mig och Evelina som åkte iväg och fixade allting. Vi släppte ut 11 hästar, mockade och fixade foder och allt till 6 hästar på en timme. Det är riktigt bra gjort det! När jag gör det själv så tar det minst tre timmar..

Red iaf bara ut en liten sväng efter att vi hade tagit några varv på planen eftersom Hazel inte är igång så hon måste ta det lite lugnt.. Men det gick fina fisken det.
Och imorgon hade jag nog tänkt att plocka fram lite bommar på planen ifall det är bra väder.


Bilder från idaaaag

Blev ridning på planen idag med för mamma var med i stallet och skulle ta lite kort ja.. Hur blev dom korten då.. ja det kan ni ju nästan lista ut. När hon stod och hade tagit kort några varv när jag red så "nä nu har jag tagit jätte många!". aa visst tänkte jag och ville inte tråka ut henne alldeles för mycket.
När vi sen sätter oss i bilen och jag ska kolla på bilderna så är det kanske 10st och INGEN bra! Gissa om jag blev sur..
Aja, tur att det vart några bra gosbilder iaf.

Så här kommer några av bilderna som går att använda iaf ;)










Vad ska jag skriva om?

Jag har insett att jag suger på att blogga..Jag är så fantasilös som man bara kan bli ungefär.
Såatte, tänkte höra med er få som läser ifall ni har nått tips, eller om det är nått ni vill att jag ska skriva om?

Nu ska jag iaf klä på mig och åka iväg till stallet. Tänkte att mamma ska få vara lite fotograf idag. Fast det brukar inte sluta så bra.. Men kan ju iallafalll göra ett tappert försök!

Stallboken

Nått som jag använder mig av varje dag är Stallboken. Där skriver jag upp när jag ha ridit, var jag red, hur det gick osv. Skriver upp viktiga nummer, hovslagaren, veterinär osv. Karl normalpuls, andning och temp och allt sånt där.
Sen står även tävlingsterminen där också, och massa annat bra! Så har ni inte redan en, så skaffa en!


gaaaaaaaah

vad jag hatar min data!!!! har skrivit om idag två gånger och datan dampa innan jag hann publicera så nu ger jag fan upp!!


EDIT: Båda hade hamnat i utkast! vad lycklig jag blev nu!

5 Mars

Hade skrivit om dagen men såklart försvann allt. Min vanliga tur..

Iallafall, red en sväng barbacka på planen idag för det blåser ju som in i norden och jag hade ingen lust att ut och få nått träd i skallen. Men jag kan säga att jag är glad att jag gjorde det för han var underbar! Jag hade det tredelade sweet iron bettet och mitt nya träns med pullarnosgrimma. Kan den kombinationen ha gjort stordåd? Nästan så jag tror det faktist! Han brukar varal lite slängig med huvet när han blir less men idag var han där jag ville ha han mest hela tiden. Halterna och ryggningarna satt som smäck och vi provade även att flytta lite för skänkeln vilket gick helt OK!
Han är så häftig den här hästen, går verkligen inte att beskriva, det måste upplevas. Han vill så mycket, han är så klok och gör verkligen allt för att göra rätt och att förstå.

Provade även täcket och tränset idag som sagt, som jag köpte i Göteborg. Dock hade jag bara med mig filmkameran så det blev inga bra bilder då han inte vill stå still. Men tar med mig riktiga kameran imorgon så ska ni få se. Han vart uuuuursnygg i båda sakerna!


Det här äter Karl

Kan vara världens sämsta bilder men de var de ända jag hittade. haha!


Först och främst äter han Edel häst.



Sen har jag börjat ge honom magnesium.




Och B-vitamin i pelletsform.

Magnesium får han för det är "lugnande". Dom blir mer avslappnad och lugn. Och i samband med b-vitamin blir det dubbel verkan. Och sen är det ju alltid bra för dom och få lite extra vitaminer, Speciellt nu när dom fäller.
Sen även vid miljöbyte, foderbyte, transport osvosv.
Sen äter han ju mängder av morötter och äpplen varje dag också... ;)

4 Mars

Idag fick det bli en lite längre sväng. Tog på han full utrustning på bejna, skydd + boots för jag hade tänkt att pröva lite galopp idag. Och han har ju inte så stor koll på benen eftersom han inte kan galoppera än. haha..
I traven var han suuuuper fin. Var nästan så att jag inte ville prova galoppen eftersom han var så pass avslappnad, kunde göra jättefina tempoväxlingar i traven och han var kvick med att både vara framåt och tillbaka. Men efter många om och men så beslöt jag mig för att på en raksträcka ta galopp iaf.
Överdrev galoppskänkeln och smackade och han for iväg i väärldens trav. Gör om gör rätt.. Gjorde samma sak och la på spöt på bogen och han fattar galopp direkt! Duktig kille tyckte jag tills han drog iväg i full jäkla kareta.. När jag väl fick stopp så travade vi hem igen.. Ingen idé att hålla på å bråka med han när jag bara har vanligt bett, är omöjligt att ha någon kontroll på han då när han drar iväg. + att han har travarskor på sig fram som går igenom hela hoven så det blir snoooorhalt!
menmen, utöver galoppen så är jag väldigt nöjd med honom idag!




hehehe

Varför suger jag på att uppdatera? hmm bra fråga!

Igår red jag iaf ut en sväng i blåset, han var vääldigt spänd och rädd för allting men han lyssnade ändå rätt bra. Red med gramanen. Fast bettringarna var lite för små så det blev bara som ett par extratyglar. Får ta ett bett med större ringar när jag använder gramanen hädanefter.

Tror inte jag skrev om förrgår, då red jag iaf bara barbacka en sväng på planen och försökte få honom att ta sidförande och ställande skänkel. Gick faktist rätt bra på slutet. Bara det att han har så väldigt svårt att koncentrera sig..

MEEEN nu bankar mamma på dörren så nu ska jag fara till stallet!
TJOFLÖJT

EDIT: Det var inte mamma, utan två småpojkar från Gällö som kom och tiggde pengar till nånting. Jag kollade bak på bänken bakom mig, såg att det låg några enkronor och en femma där. När jag vänder mig tillbaka så kollar ena killen mot bänken. Men mitt ego sa att jag inte hade några löst. Kände mig lite dum, stackars ungar!

Och innan mamma kom, vilket tog typ en timme för hon hade stått utanför dörren och jag hade inte märkt det så hon åkte igen så hann jag få världens sammanbrott. Låg på golvet i fosterställning och bara grät, och jag vet inte varför. Det bara kom som ett slag i magen. usch...

RSS 2.0