Ny header skulle sitta fint!

Ja som ni ser på rubriken så skulle jag väldigt gärna vilja ha ny design på bloggen. Så om det är någon som känner sig manad så skulle jag uppskatta det vääldigt mycket då jag inte har photoshop på den här datorn och min är sönder.. Behöver inte vara nått avancerat eller så. ;)

24 April

Dålig jag är på att uppdatera upptäckte jag nyss, så tänkte att jag väl får ta och slänga in ett inlägg.

I förrgår när jag hade gjort iordning Karl för ridturen hoppat upp och skulle rida iväg så haltar han. Jag blev ju såklart livrädd och fick hoppa av och gå och springa med honom för att se om det satt i. Det var på höger fram och mest i  traven på böjt spår. Det la sig efter jag hade promenerat runt med honom en stund så efter det gick jag in och masserade in arnika och lindade, sen gick vi ut på en promenad. Han visade ingen som helst hälta då, skönt!
Sen när jag kom tillbaka masserade jag med arnika på "hoppmusklerna" eftersom det antagligen bara var träningsvärk/överansträngning sen hoppningen. Han njöt verkligen!
.
.
Igår kollade Cecilia på honom och han visade ingenting. Han sprang som vanligt och slängde med skallen och var allmänt pigg. Så skrittade ut en sväng barbacka på honom och masserade honom igen när vi kom tillbaka.
.
Idag vet jag inte vad jag ska göra. Tror att det blir ut och jogga i skogen idag istället. Det var så himla härligt väder så det ska bli skönt!

Hoppning igåår

Ja igår blev det lite hoppning igen med hjälp av Cecilia. Eftersom det knappt går att styra honom på flippanbettet så tänkte vi prova kandaret. Han var fin på marken men hoppade inte lika bra som han brukar. Blev rätt flack och var osäker på galoppen. Så bytte tillbaka till flippanbettet.
Dock var han som vanligt, ska stanna på varje hinder 711 ggr innan han kan hoppa. Och ett hinder kom vi inte ens över. Det var en grön rätt stor "buske" eller vad man ska kalla den, han tvärvägrade verkligen att hoppa över den, satans meshäst!!
Me annars då, sista rundan hoppade han faktist riktigt bra, det kändes verkligen att han tog i. Höjden är absolut inga problem, utan det är alla tittiga saker...
Så nu har jag och Cecilia kommit fram till att jag ska ha två små sockerbitshinder framme och ställa fram lite olika tittiga saker under och hoppa några språng varje dag. Så det inte blir en sån big deal för honom. Och hoppas på att han kanske börjar gilla läget.
För då kommer det inte vara några som helst problem alls att komma ut och tävla i sommar.
Första tävlingen vi har siktat in oss på är den 5 Maj. Blir 80cm.
Från våran sista pay and jump på 40cm ridandes i trav, till våran snart kommande första lokala tävling på 80cm. Ska bli riktigt spännande!
Och den tävlingen är ute, så vi skulle ev. åka dit och hoppa innan tävlingen, hade verkligen varit väl behövligt!
.
Idag ska vi bara ut och jogga i skogen. Om jag törs dvs, eftersom det är så mycket björn här... Äh, visar sig väl om jag kommer hem levande!
Bild sen förra vintern.

Mycket på G!

Idag är det en som ska komma och rida Karl. En som ev. ska rida han nån gång i månaden. Hon kom fram till mig en dag när jag var ute och red och undrade om jag inte visste nån som ville ha en medryttare. Jag sa att hon givetvis kunde få rida Karl nån gång ibland, men då mest i skritt eftersom han är som han är osv. Och det kan ju vara skönt att någon tar "skrittdagarna" ;)
Så vi ska rida ut en sväng idag.
.
.
OCH, imorgon, hör och häpna, så ska jag göra min tävlingsdebut i dressyr! Vad hände lixom!? Dock inte på Karl utan på en C-ponny som är rätt grön och behöver ut och få erfarenhet osv. Så det ska bli mycket intressant! Har ridit den 3 ggr innan och den blir lätt spänd och är tvärtemot allt jag rider. Så det blir en utmaning för både mig och hästen. Men som sagt, den ska bara ut och, checka läget. Såå känner ingen större press på att det måste gå hur bra som helst.. typ. Fast det är ju klart man vill att det ska gå bra men ja, ni fattar ;)
.
Nä nu ska jag nog ta och cykla till stallet. Uppdaterar er l8er om hur det gick. ;)

Några dagar tillbaka sådär

Ojoj. Nu har jag visst uppdaterat lite dåligt har jag märkt. Har haft lite fullt upp kan man nog säga ;)
I måndags red jag bara en sväng barbacka, travade och galopperade lite och han var ruskigt pigg. Var bara å hålla i sig!

I tisdags blev det galoppintervaller . Han blev riktigt slut, svetten bara rann av han tillslut och han orkade inte springa mer. Saktade av självmant, det händer... aldrig! Men jag lyckades på nått vis ;)
Igår fick han vila och idag red jag på planen, hedde upp två sockerbitshinder på medellinjen med vattenmatta under ena eftersom han är så jäkla fjantig. Först skulle han såklart inte gå över och han var rädd och stannade många gånger idag. Men tillslut gick det bra och han brydde sig inte. Rullade över hindrena och övade på att han ska landa i rätt galopp och gjorde lite "snäva" svängar. Han var faktist riktigt duktig och han har börjat hoppa så himla bra. Det är så roligt att rida honom just nu!

Hoppning

Idag blev det lite hoppning, det gick jättebra! Han skötte sig jättebra. Galoppen är det inga större problem med längre han blir säkrare och säkrare för varje dag och det är verkligen kul när man känner sån skillnad. Dock är han lite svårmanövrerad, det är som att svänga en finlandsfärja i galoppen verkligen.. Så det är nått vi måste tränatränaträna på. 
.
Travbommarna var inte heller några större problem. Eller i början gjorde han som han "brukar"; går över ena och hoppar resten. Även en ensam bom på marken måste man ta ett jätteskutt över!
Vattenmattan var (såklart!) läskig i början men efter att han hade hoppat livrädd över den en gång så brydde han sig inte om den sen. Bara han får komma över en gång så är det inget mer med det.

Oh shit!

Säger bara en sak...
Karl är registrerad, jag har tagit ut licensen.. Nu ska magen bortbortbort!
.

Mina hästar

NamnFarMorfarFödelseårKategoriLicens
Karl i Kärret Lex jon Greivin 2004 Ridhäst Beställ licens Anmälningar Resultat

Fredaag!

Efter att hovslagaren hade varit och skott Karl (med sommarskor!!!) så stack vi ut på en barbackasväng i finvädret. För första gången i år kunde man rida över våra favvoängar! Woho sa både jag och Karl ;) Det gick iallafall bra och han skötte sig exemplariskt.
gammal bild

Some pictures

Glömde bort att slänga in bilderna här igår. Dock var vi inte iväg till stallet förrens vid 9 och då hade det börjat bli mörkt så det vart inge vidare bra bilder. Men bjuder på några stycken.
.
Själva ridningen gick inte bra alls igår heller. Men det är fullt förståeligt med tanke på att han har stått några dagar. Han kändes väldigt stel och spänd. Släppte efter jag hade travat ett tag men sen gjorde jag det dumma och skulle galoppera och då vart han ju tokig och sprang bara på som ett ånglok så jag fick använda snöhögarna som stoppklossar. Men efter galopperna så kunde han ta det lugnt tillslut i trav, och då gav jag mig där.

12 April

Igår blev det en barbackatur i skogen med en i stallet. Hade bara tänkt och skritta men det blev även lite trav och Karl var huur duktig som helst. Han var lugn, stressade inte upp sig, drog inte, slängde inte med huvet som en tok osvosv = Mycket nöjd Emma!! 
Red han på hacket och det märks verkligen att han trivs på det, vilket ju är jättebra så han får lite omväxling från betten.
Idag tänkte jag rida ett lättare pass på planen och ska försöka få med mamma och ta lite bilder. Isåfall slänger jag upp några bilder senare. Ifall det blir några användbara dvs.. ;)

Bild från i vintras

Nu får det vara nog!

Har tänkt länge att jag ska börja skriva här igen men har aldrig kommit till skott.
Men tänkte faktist göra ett ärligt försök till att börja uppdatera. Iallafall skriva om Karls dagliga aktivering, så får vi se hur det blir med resten.
Nu har han dock vilat i 1 vecka pga massa olika anledningar, dels att han har vaccinerats och inte har några skor bak och vädret inte har varit det bästa. Dock kommer hovslagaren på fredag så då jäklar!
Fast tänkte ut på en mystur i skogen idag iallafall.
På återséende!

<3

RSS 2.0